logo ajuntament pedreguerfacebook twitter

Escola Municipal d'Atletisme

És un fet palés que la pràctica esportiva es beneficiosa a tots els nivells. Pel que fa a aspectes de salut, evita el sedentarisme i, doncs, les malalties que se li associen. A nivell social, serveix per ocupar profitosament hores d’oci i millorar la relació dels xiquets i xiquetes amb els seus companys i companyes. És, també, un fonament integrador que promou el respecte envers els altres, alhora que desenvolupa la capacitat de cooperació i aguditza la solidaritat. Psicològicament és una eina d’autoconfiança i optimisme personal. I en termes acadèmics, practicar esport facilita la bona concentració i amplia la memòria; elements clau per obtenir bons resultats a l’aula. En conclusió, l’esport és fonamental en edat escolar.

L’escola d’atletisme està formada per alumnes de diverses edats i característiques, factors que es tenen en compte a l’hora de proposar les activitats a cada grup. Els monitors realitzen activitats diverses tenint en compte les distintes etapes de desenvolupament i maduració física i psíquica dels xiquets. És per aquest motiu que s’adapten les pràctiques esportives a les característiques i necessitats dels alumnes i es poden ajustar als seus interessos.

L’objectiu és que els xiquets adquirisquen les habilitats de les diverses especialitats atlètiques, però sempre amb un rerefons de diversió. Es pretén transmetre valors i hàbits de vida saludables que milloren l’autoestima i l’autoconfiança dels alumnes. Concretament l’atletisme treballa valors com el joc net (honestedat), la perseverança, la companyonia... És a dir, que en aquesta escola s’ensenya la tècnica i tàctica específiques de cada modalitat sempre amb l’horitzó d’educació en valors en ment.

En l’EEM d’Atletisme es promou aquesta pràctica a nivell escolar, mostrant el seu valor educatiu i no competitiu de l’esport. Es desenvolupen les diverses modalitats de l’atletisme (cursa, salts i llançaments) mitjançant continguts lúdics, ademés de competir en les diverses competicions que hi ha programades.

 

  • MONITOR: Quique Barba
  • LLOC: Poliesportiu Municipal
  • HORARI: Dilluns i dimecres de 18.00h a 21.00h
  • PREU: 60€